medisinske studier - Norwegian
     Medicine
Dentistry
Pharmacy
Veterinary Medicine
and 100 more specializations
  Civil Engineering
Electrical Engineering
Electronic Engineering
Informatics
Business
Management
Economics
Physiotherapy
Please choose a different language         

Safarik Universitet i Kosice

Kosice er den nest største byen i Slovakia og har landets viktigste flyplass med mange internasjonale flygninger per dag. Kosice er en universitetsby med mange akademiske undervisningssteder. Pavol Josef Šafárik Universitet ble grunnlagt i 1657 av jesuittmunker, og ble etablert som et av de største i regionen  av den romerske keiseren Leopold i år 1660. Gjennom det 17. og 18. århundre ga det stor innflytelse for utviklingen av vitenskap gjennom den europeiske vitenskapelige ånd.

Det er flere fakulteter i Šafárik hvorav det medisinske er det største med odontologi integrert. Det medisinske fakultetet ligger ca 15 minutter fra byens pittoreske senter, hvor man kan se den berømte syngende fontene.

Byens største sykehus er universitetssykehuset med internasjonal anerkjennelse for sine forskningsaktiviteter og akkrediterte medisinere. Universitetet er medlem av en rekke internasjonale institusjoner, som f.eks. European University Association (EUA).

Medisinsk fakultet
Odontologisk fakultet 

Det medisinske fakultetet utdanner leger og kirurger i en bred medisinsk utdanning for å kunne yte faglig medisinsk hjelp og stell rettet mot det forebyggende aspektet innen medisin. Fagopplæringen er basert på den nyeste kunnskap innen medisinsk vitenskap, og studentene gis også mulighet til å oppnå bakgrunn for andre vitenskapelige aktiviteter.

Studier i fremmedspråk og moralske etiske aspekter ved personalighetsutdanningen er presentert i tråd med den hippokratiske ed, og er inkludert i studiet.


Studentene tilegner seg spesialisert kunnskap i teoretiske, pre-kliniske og kliniske fag gjennom forelesninger, seminarer, praktikanttjeneste, spesialisert praksis og konsultasjoner.

Det medisinske fakultet har flere viktige partnere - Fakultetshospitalet i L. Pasteur i Košice og seks andre medisinske anlegg, der fakultetet yter praksis for studentene.

Organisasjonsmessig er fakultetet delt inn i 57 institutter og klinikker og skaper derved alle faglige aktiviteter til fakultetet.

Medisinstudentene har lite behov for transportmidler, da universitetsklinikken ligger like ved universitetsbygningen. Det er også mulighet for studentresidenser til en kostnad på ca. 190 EUR per måned. En kan også leie leiligheter til en svært rimelig pris.

Skolepenger per år:

Generell medisin       10500  EUR
Odontologi                 11000  EUR

Biblioteksdepositum: 500 EUR

Søknadsprosedyre

Søkerne må bestå skriftlige opptaksprøver i kjemi og biologi (flervalgstester). 


Sted: Opptaksprøven kan foretas enten ved selve universitetet eller i agentens lokaler.


Opptaksprøve
Opptaksprøven består av 100 spørsmål i biologi og 100 spørsmål i kjemi. Søkerne har 2 timer og 30 minutter på seg for å fullføre prøven.
Denne siden inneholder informasjon om:
medisinske universiteter, medisin universitet, universitet medisin, studere medisin, medisinske studier, studere medisin i Europa, studere medisin på engelsk, studier i Europa medisin, medisinske studier i Europa,
medisinsk utdanning, University School of Medicine, medisinsk skole, medisinsk skole europa, medisin utdanning, medisinske kurs, medisin grad, medisinsk institutter, studere odontologi, medisin universitet kurs, topp medisin universitet, studere medisin, Universitetet i medisin, medisin klasser, medisin kurs , høgskolen i medisin, grad i medisin, institutt for medisinsk utdanning, gode medisinske skoler, medisin ved universitetet, studere medisin, topp medisinske programmer, institutt for medisinske studier, medisinsk utdanning nettsteder, skoler for medisinsk, medisinsk skole i, institutt for medisinsk utdanning, som medisinsk skole, medisinske studier i engelsk, for å studere medisin, studere medisin europe